Destin: Peru. Luna de miere in Imperiu Inca

Crezi ca Peru e un destin romantic? Incearca sa petreci o noapte in  Insula  Suasi admirand privelistea oferita de Lacul Titicaca . Peru e un destin idilic pentru indragostiti. Pe de alta parte e sinonim de traditie, exotic, cultura, gastronomie, natura si mult farmec. In fine, pamantul Inca este un vis de a savura luna de miere alaturi de sotul tau.

Pe aceste pamanturi indigene Taulichusco, Francisco Pizarro a  numit Orasul Regilor, azi Lima, actuala capitala ultrapopulata a Peruului.Insa adevarata capitala a imperiului inca este Cuzco, ¨buricul pamantului¨. Culoarea pietelor, secretul samanilor care citesc viitorul in frunzele coca, frumusetea arhitecturii si vestigiile arheologice sunt parte a patrimoniului cultural recunoscut de  UNESCO. Mai sunt multe lucruri, lista e interminabila si se poate descoperii doar in prima persoana.

Cusco este orasul cel mai apropiat de grupul de munti cel mai recunoscut din lume. La 2500 metri se ridica bijuteria cea mai pretioasa a dinastiei inca Machu Picchu. E vizita pe care nu o poti pierde. Locul nu e doar o opera de arta din punct de vedere al arhitecturii ci e impanzit si de religiositate, magie si mister. Dimineata cand orasul inca  este invelit in ceata, pietrele soptesc istoria lui Pachacutec.

Secretele imbratiseaza regiunea Cusco. O alta destinatie fermecata in Peru este Valea Sfanta. Pentru ce foloseau terasele din Moray? Multe si variate sunt teoriile care explica existenta acestui anfiteatru natural. In ziua de azi se pare ca s-a ajuns la un  consens si expertii inclina sa creada ca era un centru de investigatie agricola. Dispozitia graduala si simetrica a teraselor formeaza diferite microclime a caror conditii de altitudine umiditate si temperatura transforma totul intr-un centru de investigatie agricola.

In sud de Peru vizitam Arequipa zis: (Orasul Alb) format din piatra vulcanica ,care se gaseste incoronat de trei importanti vulcani: Misti, Chachani si Pichu-pichu si gasim deasemenea multa arhitectura coloniala. Este urmatorul ca marime dupa Lima dar in Arequipa, Peru traieste mai autentic. De aici mergem direct in Puno luand cu noi incarcatura romantica gasita la malul lacului Titicaca si magnificele peisaje  ce le inconjoara. Acest oras nu numai ca este leaganul civilizatiei Inca ci si capitala folclorica a Peruului, prin artizanatul, cantecele si dansurile lui. Fara indoiala flacarile se vor inalta pentru a va da un calduros «bine ati venit». De aici pornesc toate excursiile spre insulele din imprejurimi: faimosul arhipeleag «totora de los Uros», descendent a unei culturi dintre cele mai vechi din continent; insula Taquile de origine quechua; Amantani,  care dispune de balcoane sau Suasi un refugiu unde totul functioneaza cu energie solara fara telefoane nici televizoare, un spatiu gandit pentru a savura din diversitatea florei si faunei salbatice si de apusurile de soare deasupra lacului. Comorile incase va asteapta!

ISuLA  SUASI
LAGO TITICACA
MAchu Pichu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *